Bedrijfsopvolging

Bedrijfsopvolging: een gedegen voorbereiding …

Een goede overdracht van uw bedrijf vraagt om een tijdige en goede voorbereiding. Ons advies is om voor de overdracht al keuzes te maken. Hier zijn financiële, fiscale en organisatorische argumenten voor.

… leidt tot de juiste keuze

De overdracht is altijd maatwerk. Wij begeleiden u bij het voordelig overdragen van uw bedrijfsonroerend goed. Direct of in de toekomst. Bijvoorbeeld bij een familieoverdracht: in dat geval kan het voordelig zijn om 5% van de onderneming te blijven houden. Hierbij moeten verschillende vragen worden beantwoord. Hoe wordt de onderneming voordelig overgedragen? Hoe zorgt u dat u de kinderen die niet overnemen niet benadeelt? Dit vraagt om een nauwkeurige planning en zorgvuldig familieoverleg. Gaat het om overdracht aan derden? Dan zijn er wettelijke mogelijkheden die maken dat u een overdracht kunt doen zonder dat een deel van de opbrengst naar de fiscus gaat.

Waarom kiezen voor HoogeveenLuigjes?

Bij familieoverdrachten werken wij samen met ons uitgebreide netwerk van notarissen en advocaten. Wij weten precies welke specialist we moeten inschakelen bij welke vraag. Ook hebben wij korte lijnen met de Belastingdienst. Zo weten wij snel wat de fiscale gevolgen zijn van uw bedrijfsoverdracht en kunnen wij u informeren over de belastingheffing. Of over het achterwege blijven van deze heffing.

Onze sterke punten

  • Beschikking over uitgebreid netwerk
  • Korte lijnen
  • Maatwerk

Wij helpen u graag verder

Gert-Jan Hoogeveen
Partner
Telefoon+31 (0)6 54340295
Henk Luigjes
Partner
Telefoon+31 (0)6 53690938
Hendrik Jan van Erdelen
Senior Belastingadviseur
Telefoon+31 (0)6 52052730

Klanten aan het woord

De actieve acties die HoogeveenLuigjes onderneemt en de brede hulp die zij ons kunnen aanbieden binnen hun eigen en extern netwerk ervaren wij als een sterk punt.

R.R. Reineman | Isabella Nederland B.V.

Lees zijn verhaal

HoogeveenLuigjes heeft ons bijgestaan in moeilijke tijden, niet alleen met adviezen op financieel gebied, maar ook bij het ondernemerschap.

David en Linda de Buck | Bodyfit Wellness

Lees hun verhaal

Het zeer praktische advies, het meedenken, het echt begrijpen van mijn business, zorgen ervoor dat ik mij kan bezig houden met de corebusiness

Sander Verheul | SaVe training & advies

Lees zijn verhaal

Pragmatische insteek en de goede samenwerking zorgt voor een win-win situatie!

Gerard de Gooijer | HL Audit B.V.

Lees zijn verhaal

Op een dag 3 complimenten! Wat een heerlijke werkdag.

Henk Luigjes | HoogeveenLuigjes Accountants en Belastingadviseurs B.V.

Lees zijn verhaal

Bij het samenstellen van de jaarrekening van een klant, bleek er een debiteur nog open te staan, terwijl latere facturen van deze debiteur al wel ontvangen waren.

Esmee Beekhuis | HL Audit B.V.

Lees haar verhaal

HoogeveenLuigjes reikt ons de ‘stenen’ aan voor het verder uitbouwen en realiseren van de doelstellingen van onze onderneming.

Achou Zhang | Hotel Sebel B.V.

Lees haar verhaal

Als succesvol bedrijf heb je partners nodig die dat beamen, die hetzelfde nastreven en die je blijven helpen je doelen te realiseren.

Arnold A. Klapwijk | MontClair Groep B.V.

Lees zijn verhaal

Bij HoogeveenLuigjes voel ik mij thuis. De persoonlijke benadering, de prima bereikbaarheid en uiteraard de deskundigheid spreken mij zeer aan

Rijk van Meekeren | Directeur B2C Europe

Lees zijn verhaal